Безоплатна доставкаБезкоштовна доставка на суму від 6000 грн.

Безкоштовно по Україні:
Зворотний дзвінок

Офіційний сайт

виробника

Пн-Пт: з 9:00 до 18:00

Сб: з 10:00 до 16:00

Нд: Вихідний

Бесплатно по Украине:

0-800-300-301

киевстар:

+38 (067) 223-11-22

обратный звонок

Затишна кухня в однокімнатній квартирі: можливі проблеми та шляхи їх вирішення

Однокімнатна квартира не балує власника можливістю рознести у просторі різні функціональні зони: імпровізований кабінет, місце відпочинку, спальню та їдальню. На єдину кімнату зазвичай покладаються традиційні обов'язки житлового приміщення — місце нічного відпочинку та приймання гостей. Всі інші ролі доводиться грати сучасній кухні, по черзі перетворюючись на їдальню, зону кулінарних експериментів та дружніх посиденьок. Така багатогранність пояснює, чому кухонний простір необхідно облаштовувати особливо ретельно. Ми розповімо, як врахувати всі нюанси при виборі меблів і нічого не проґавити.

Затишна кухня в однокімнатній квартирі: можливі проблеми та шляхи їх вирішення - фото 1

Як зробити кухню просторішою: поради та лайфхаки

  • Створіть легку перегородку між кухонною зоною та основною кімнатою. Це може бути загартоване скло, міцний пластик або тонка деревина, які практично не займають місце та ізолюють вітальню від стороннього шуму та запаху.
  • Якісне природне та штучне освітлення візуально збільшує кухню, робить її затишнішою та безпечнішою.
  • Зробіть вибір на користь складних та компактних меблевих конструкцій, які допомагають облаштувати робочу зону, не вимагаючи натомість забагато цінного простору.
  • Вибирайте гладкі поверхні під час облаштуванні фартуха та фасадів, які відбивають світло, легко підтримуються в чистоті та роблять приміщення візуально більшим.

Затишна кухня в однокімнатній квартирі: можливі проблеми та шляхи їх вирішення - фото 2

Предмети оточення, які потрібні для облаштування кухні

Важливе господарське призначення кухонного простору визначає його унікальне оточення. Навіть якщо йдеться про дизайн маленької кухні, без даних предметів не обійтися:

  • Кухонний гарнітур, підбирати який необхідно з урахуванням площі та планування приміщення. Зазвичай цей різновид меблів представлений у вигляді підлогових та навісних шаф та об'єднаний зі стільницею.
  • Стіл та стільці для кухні, що формують обідню зону. Кухонні столи підбираються за кольором та матеріалом, що дає змогу спростити догляд і поставити потрібний акцент. Площа та форма стільниці підбирається залежно від розмірів обідньої зони, а також виходячи з міркувань безпеки під час пересування кухнею.

Затишна кухня в однокімнатній квартирі: можливі проблеми та шляхи їх вирішення - фото 3

  • Плита може бути відокремленою або вбудованою. Можна віддати перевагу формату варильної поверхні. Робоча поверхня розташовується на рівні стільниці відповідно до стандартів безпеки та з міркувань зручності.
  • Духова шафа, об'єднана з плитою або має вбудований формат. Останній варіант дає змогу вбудувати її у кухонний гарнітур лише на рівні верхнього ряду шаф.
  • Мікрохвильова піч найчастіше встановлюється поверх стільниці для ефективної вентиляції внутрішнього простору, що відповідає вимогам безпеки.
  • Пральна машина — вимушене рішення, зумовлене тіснотою ванної кімнати. Її доцільно сховати під стільницю та за дверцятами в тон фасаду гарнітура.
  • Раковина — первинний елемент базового робочого трикутника. Її встановлюють у стільницю і «втоплюють» углиб підлогової тумби.
  • Холодильник частіше розміщується окремо від інших предметів оточення через значні розміри. Для економії місця його можна винести на балкон або помістити в ніші передпокою.

Затишна кухня в однокімнатній квартирі: можливі проблеми та шляхи їх вирішення - фото 4

  • Кухонна витяжка розташовується над плитою та підбирається в тон фасаду верхнього ряду шаф.
  • Місце збору та тимчасового зберігання відходів необхідно ретельно ізолювати. Найчастіше йому виділяють місце у тумбі під раковиною, що відповідає вимогам гігієни та безпеки експлуатації комунікацій.

Дизайн кухні в обраному стилі: для тих, хто прагне досконалості

Затишна кухня в однокімнатній квартирі: можливі проблеми та шляхи їх вирішення - фото 5

Наступні підказки допоможуть безпомилково підібрати меблювання під конкретні напрямки облаштування кухні:

  • У приміщенні, облаштованому в рамках класичного стилю, будуть доречно дивитися обідні комплекти «Класік+Хіт» або «Ештон+Бертон».
  • Ультрамодний інтер'єр кухні в стилі лофт передбачає сміливе поєднання матеріалів, різних на вигляд і фактуру. Для нього відмінно підійдуть обідні комплекти "Одрі+Картер" або "Умберто+Alabama".
  • Мінімалізм сподобається тим, хто веде активний спосіб життя та не дає нагоди собі засиджуватися за столом під час сніданку чи вечері. Стриманість оточення підкреслить модель столу та стільці зразка "Smith+Clapton" або "Аттіка+Емілі".
  • Популярні середземноморські стилі, навпаки, схильні до тривалих посиденьок і гулянь. Для дизайну кухні у форматі провансу або італійських тенденцій віддайте перевагу світлим моделям «Ітака+Лучія» або «Сандро+Кастилія».
  • Стриманий і гранично коректний скандинавський стиль чудово доповнить дизайн однокімнатної квартири завдяки акценту на функціональність предметів, а не на їх химерні зовнішні переваги. Облаштувати таку кухню можна за допомогою столу та набору стільців «Санторіні+Ніколас» або «Сандро+Кастилія».

Затишна кухня в однокімнатній квартирі: можливі проблеми та шляхи їх вирішення - фото 6

В інтернет-магазині AMF ви знайдете оптимальне рішення для облаштування кухонного простору будь-якої площі. А якщо вибір з такого розмаїття здається дуже складним, консультанти компанії дадуть відповідь на будь-які питання і допоможуть підібрати меблі, які ідеально впишуться у ваш інтер'єр.

Матеріал підготовлений адміністрацією сайту: меблі AMF

Подзвонити