Безоплатна доставкаБезкоштовна доставка на суму від 6000 грн.

Безкоштовно по Україні:
Зворотний дзвінок

Офіційний сайт

виробника

Пн-Пт: з 9:00 до 18:00

Сб: з 10:00 до 16:00

Нд: Вихідний

Бесплатно по Украине:

0-800-300-301

киевстар:

+38 (067) 223-11-22

обратный звонок

Шафа або окрема гардеробна? Спробуємо вибрати відповідне рішення для вас

Шафа або окрема гардеробна? Спробуємо вибрати відповідне рішення для вас - фото 1

Багатьом знайома ситуація, коли виникають складнощі при організації місця для зберігання речей і одягу. При цьому, головне завдання — максимально ефективно використовувати кожен сантиметр корисної площі кімнати, не порушивши гармонію інтер'єру та отримати досить простору, щоб розмістити все акуратно та у швидкому доступі. Звичайно, коли розміри кімнати дозволяють, з'являється більше ідей і прийняття рішень зводиться в основному до дизайнерських і технічних моментів. Але в обмеженому просторі доводиться робити вибір: жертвувати територією на користь гардеробної або встановити шафу.

У обох варіантів є свої недоліки й переваги, про які замислюється не кожен домовласник. Щоб ваш одяг і інші речі були розміщені акуратно і компактно, важливо враховувати масу нюансів. Для початку, розгляньмо, в чому відмінності та особливості гардеробних і шаф, які вони бувають і що може підійти саме вам.

 

Гардеробна

В ідеалі — це окрема кімната з безліччю полиць, вішалок, ящиків та антресолей, на яких розташовується одяг і взуття. У ній повинно бути хороше освітлення, дзеркало та інші зручності для зміни нарядів. У деяких випадках, гардеробні можуть включати тільки деякі з можливих функцій, якщо виділено невеликий простір.

Шафа або окрема гардеробна? Спробуємо вибрати відповідне рішення для вас - фото 2

Багато хто помилково вважає, що для облаштування окремої кімнати для гардероба потрібен великий метраж. Сучасні технології та креативні дизайнерські ідеї дозволяють завести затишний куточок для одягу, використовуючи мінімум місця. До таких рішень відносяться навіть розділені шторою, а не дверима, секції гардеробних, які в такому виконанні виглядають більш привабливо і гармонійно. Додамо до них ще кілька переваг ?:

  • Місткість.
  • Широкий вибір матеріалів механіки й обробки.
  • Звільнення кімнат від громіздких шаф.
  • Можливість перестановки решти меблів без прив'язки до гардеробної.
  • Можливість суміщення з коморою для зберігання побутових приладів і іншого приладдя.

З мінусів можна відзначити ?:

  • Неможливість перенесення кімнати в інше місце, а за умови переїзду гардеробну не вийде взяти з собою.
  • Досить дороге облаштування з нуля.

 

Шафа

Сьогодні виробники пропонують кілька видів шаф, здатних перетворити оточення і зробити істотний внесок не тільки в інтер'єр, але і в зручність для розміщення одягу.

Бувають окремо стоячі та вбудовані шафи. У другому випадку, використовується ніша, до якої прилаштовуються полки, між рейками та інші компоненти, а після — встановлюються двері. Цей компонент теж буває різних видів — стулкові та розсувні. В умовах економії простору краще використовувати другий варіант.

Шафа або окрема гардеробна? Спробуємо вибрати відповідне рішення для вас - фото 3

Платтяна шафа

Класичний вид меблів, який оснащується двома або більшою кількістю стулок. Внутрішній простір обов'язково включає полки й штангу для вішаків. Зовнішній дизайн може бути будь-яким відповідно до вашого смаку — від лаконічного до ексклюзивного рішення. Такі шафи купують не тільки для одягу, але і декорування кімнати. Одне з головних переваг шафи — мобільність. Якщо ви задумали перестановку, корпусні меблі можна рухати куди завгодно.

Шафа або окрема гардеробна? Спробуємо вибрати відповідне рішення для вас - фото 4

Шафа-купе

Своєю функціональністю і різноманітністю моделей, таке рішення витісняє звичні платтяні аналоги. Їх виготовляють в різних габаритах і дизайні, вибрати відповідну шафу-купе нескладно під будь-який тип інтер'єру. Розсувні дверцята безумовно економлять простір, встановлюються на роликовий механізм, тому спрацьовують плавно і без зусиль. Зробивши точні виміри, можна замовити шафу-купе за індивідуальним проєктом, чітко вписавши його в потрібному куточку кімнати.

Шафа або окрема гардеробна? Спробуємо вибрати відповідне рішення для вас - фото 5

Що вибрати: шафу або гардеробну?

Мати у своїй квартирі окрему гардеробну мріють багато хто. Це зручно, практично і відповідає модним тенденціям. Однак, не варто обладнувати таку кімнату там, де не дозволяє територія та обмежувати себе в житловому просторі. Як альтернатива — можна зробити мінігардеробну, яка займає зовсім небагато місця. В таких умовах функція гардероба звужується до зберігання речей: переодягнутися всередині або увійти в неї буде неможливо.

Шафа — відмінний варіант для тих, хто не планує затримуватися в одному будинку надовго, або бажає перетворити кімнату оригінальним елементом меблів. Наприклад, платтяна шафа, виконана в стилі Прованс або ретро, буде родзинкою інтер'єру і яскравим дизайнерським акцентом. Для стилів хай-тек і модерн буде актуальною шафа-купе або вбудований формат з оригінальним оформленням дверцят.

Вибирати краще варіант, функціонал якого найбільш зручний для вас і впишеться в концепцію кімнати найкращим чином. А якщо вирішити самостійно таке питання не вдається — завжди можна скористатися допомогою дизайнерів, які професійно допоможуть розрахувати площу і створять для вас краще концептуальне рішення.

Матеріал підготовлений адміністрацією сайту: меблі AMF

Подзвонити