Безоплатна доставкаБезкоштовна доставка на суму від 6000 грн.

Безкоштовно по Україні:
Зворотний дзвінок

Офіційний сайт

виробника

Пн-Пт: з 9:00 до 18:00

Сб: з 10:00 до 16:00

Нд: Вихідний

Бесплатно по Украине:

0-800-300-301

киевстар:

+38 (067) 223-11-22

обратный звонок

Відмінність дорогих геймерських крісел від бюджетних: яке вибрати?

Вибір ігрового комп'ютерного крісла — індивідуальне рішення. Кожен покупець орієнтується на свої потреби та фінансові можливості. Але для початку важливо розуміти, чим відрізняються моделі, які мають суттєву різницю в ціні.

Розберемося, які особливості дорогих та дешевих геймерських крісел варті уваги. Це допоможе зробити остаточний вибір.

Відмінність дорогих геймерських крісел від бюджетних: яке вибрати? - фото 1

Граничне вагове навантаження

  • Недорогі моделі мають суворіші обмеження по вазі, які здатні утримувати 80—100 кг (нерідко в кріслі стоїть обмеження).
  • Вироби підвищеної міцності можуть легко виносити тиск 120 кг і більше. Дешеві конструкції на це не розраховані.

Зверніть увагу, що вибирати виріб за верхньою нормою ваги не рекомендується. Краще закласти в цей показник запас, оскільки ймовірні різкі рухи здатні посилювати тиск, а отже, і навантаження на крісло.

 

Механізм гойдання та відкидання

Відмінність дорогих геймерських крісел від бюджетних: яке вибрати? - фото 2

  • В бюджетних моделях цей механізм часто відсутній. У випадках, коли він все ж таки передбачений, амплітуда хитань невелика, а спинка не фіксується. 
  • Дорогі конструкції оснащуються спеціальним механізмом, який допомагає відкинути спинку до положення лежачи та зафіксувати її в цьому стані, як у моделі VR Racer Expert. Якщо гра триває довго, то для геймера це зручне рішення, що дозволяє трохи перепочити й розслабитися, не відлучаючись від ігрового процесу.

 

Особливості регулювання підлокітників

Недорогі геймерські крісла оснащуються підлокітниками, які завжди знаходяться в одному положенні, як це можна побачити у моделі Shift. У дорогих кріслах частіше встановлюються елементи, які дозволяють змінювати положення підлокітника у різних напрямках:

  • по вертикалі — вгору та вниз.
  • у глибину — ближче до спинки й далі від неї.
  • горизонтально, під кутом у різні боки.

Це дозволяє індивідуально задати параметри розташування підлокітників, завдяки чому рівень комфорту під час експлуатації крісла в рази вищий. Важливо пам'ятати й те, що не всім гравцям необхідне це налаштування. Багато хто використовує спеціальні столи з виїмками для крісла. У такому разі руки лежать, спираючись на стільницю. Гравцям, для яких звичніше сидіти за комп'ютером саме в такому положенні, детальні налаштування підлокітника не потрібні. Якщо цей елемент крісла заважає присунутися до столу, його взагалі знімають.

 

Наявність додаткових атрибутів комфорту

Відмінність дорогих геймерських крісел від бюджетних: яке вибрати? - фото 3

Деякі користувачі потребують додаткової підтримки попереку, голови та ніг. Дешеві крісла зазвичай позбавлені таких аксесуарів. Наявність підголівника чи подушки під шию – це максимум, який пропонується у бюджетних моделях. Для людини зі здоровою спиною та шиєю, яка сидить за комп'ютером 2–3 години на день, такого рішення достатньо.

Однак тривалі ігрові сесії вимагають правильного розподілу навантаження на хребет. Тому гравці шукають крісла, що поєднують у собі комфорт та здатність тримати м'язи тіла у тонусі. Функціональність таких виробів більша, а ціна — вища.

Конструкції спеціалізованих крісел оснащуються:

  • Кількома подушками.
  • Висувною підставкою для ніг.
  • Системою точного регулювання положення для кожного елемента.

Все це можна знайти в моделі VR Racer BattleBee.

 

Матеріал хрестовини та система коліс

Відмінність дорогих геймерських крісел від бюджетних: яке вибрати? - фото 4

  • З метою економії, в дешевих кріслах хрестовина виготовляється з легкого пластику.
  • У моделях дорожче всередині обов'язково розташований металевий елемент, що міцно утримує конструкцію. Це захищає виріб від деформування під час навантажень.
  • Коліщатка в геймерських кріслах вищого рівня виконання часто прогумовані для кращого зчеплення з поверхнею. Крім того, додаткове покриття поглинає шум під час руху.

Деякі моделі також оснащуються стопперами — елементом, що блокує мимовільні рухи коліс. Однак часто геймери не використовують цю функцію, воліючи вільно пересуватися у просторі перед столом.

 

Матеріал оббивки та його властивості

Крісла з натуральної шкіри останнім часом випускаються досить рідко, навіть у люксовому сегменті. Це пов'язано з високою виробничою вартістю матеріалу та трендом на екологічне виробництво. Друга причина навіть істотніша — багато виробників відмовляються від подібних матеріалів на користь захисту тварин. Тому оббивка меблів частіше здійснюється із замінників шкіри та щільних тканин.

У бюджетних кріслах екошкіра виглядає гідно, але зносостійкість матеріалу не відрізняється високими показниками. У таких моделях рекомендується використовувати підкладки або подушки для подовження терміну служби виробу. Продукція високого цінового сегмента витриваліша.

Сидіння зазвичай покривається міцним шкірозамінником, який досить складно зіпсувати. Однак деякі частини обшивки все одно з часом схильні до зносу.

Використання міцних тканин — більш надійний варіант. Але догляд за таким матеріалом у рази складніший, особливо якщо потрібне вологе чищення.

Відмінність дорогих геймерських крісел від бюджетних: яке вибрати? - фото 5

Як прийняти остаточний вибір

Купівля дорогого крісла необхідна в декількох випадках:

  • Геймінг — це ваша робота або хобі, якому приділяється багато часу.
  • Наявність проблем зі здоров'ям опорно-рухового апарату.
  • Складнощі зі знаходженням комфортного становища тіла.

В інших випадках можна виходити з бюджету та особистих переваг. Якщо ви проводите за комп'ютерним столом небагато часу, можна шукати гідні варіанти в будь-якому ціновому сегменті. Але коли питання стоїть про здоров'я хребта — краще не економити на зручності.

В інтернет-магазині меблів AMF кожен ціновий сегмент представлений широким асортиментним рядом. Ви можете ознайомитися з характеристиками крісел самостійно або скористатися допомогою консультантів.

У каталозі знайдуться бюджетні та люксові варіанти комп'ютерних стільців та крісел для будь-яких завдань.

Матеріал підготовлений адміністрацією сайту: меблі AMF

Подзвонити